Jouw hart – wat is je grootste liefde?
Wat is de grootste uitdaging waar jij als aanbiddingsleider of muzikant mee te maken hebt? Misschien denk je allereerst aan het kiezen van de juiste liederen, het onderhouden van een goede relatie met je voorganger, of het leiden van een groep muzikanten of samenwerken in een band. Toch is dat het niet. Jouw grootste uitdaging is wat jij elke zondag opnieuw meeneemt het podium op. Je hart! Juist daarom willen we jou helpen dichter naar God toe te groeien; dat je liefde voor Hem zal groeien in je leven.

 
Jouw hoofd – wat geloof je?
God roept ons niet alleen op om van Hem te houden, maar om Hem ook beter te leren kennen. Je hart en je hoofd horen bij elkaar. Een vurig, gepassioneerd verlangen naar God vloeit voort uit het trouw en toegewijd bestuderen van Wie Hij is - Zijn natuur, Zijn karakter, Zijn werk. Juist daarom willen we je helpen niet alleen vertrouwd te zijn met je instrument, maar ook met de Bijbel (die trouwens heel veel over aanbidding en muziek te zeggen heeft).
 
 
Je handen: wat doe je?
Groeien in bekwaamheid en ontwikkelen van ons talent is een Bijbelse opdracht. Onze bekwaamheid kan mensen aansporen of juist hinderen in het hebben van een ontmoeting met God. Daarom moeten we het ontwikkelen van vaardigheden tot een prioriteit maken. Juist daarom willen we je helpen te groeien in stemgebruik, podiumpresentatie, het maken van een goede setlist, het organiseren van een dienst, het arrangeren en uitvoeren van liederen en muziek.

 

Deze drieslag willen we laten terugkomen in onze hoofdthema’s: de Bijbel, de kerk, de aanbiddingsleider, het team en muziek/creativiteit. 

De lessen zijn gevarieerd en zowel praktisch als theoretisch. Denk je aan het hoofdthema ‘de kerk’ dan horen daar bijvoorbeeld onderwerpen bij als: ‘Cultuur binnen de lokale kerk’ of ‘Het ontwikkelen van visie op aanbidding binnen de visie van de lokale kerk.’ De lessen rondom het thema ‘muziek’ zijn weer heel praktisch. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van je vaardigheden, arrangeren of stemgebruik.

Wij geloven dat er soms ten onrechte een competitie is tussen het hart van een aanbidder, en het product wat zijn handen leveren. Als aanbidding muzikaal geweldig klinkt, maar er is geen verlangen naar God, dan is het niet meer dan wat herrie. Maar goedbedoelende mensen die van God houden maar geen noot raak kunnen zingen of spelen zullen ook ontdekken hoe moeilijk het is om een kerk in aanbidding te leiden. Daarom geloven wij met overtuiging in onderwijs op drie doelgebieden, te weten: hart, hoofd en handen!

Denk je dat onderwijs over deze onderwerpen jou kunnen helpen te groeien in je liefde voor God, Zijn gemeente en je bediening van aanbidding? Wij denken van wel! We zien er zo naar om met een team van ervaren docenten hierover met jou na te denken.

Onze docenten en inleiders:
Als Mozaiek Worship College hebben we een mooie poule aan interne docenten zoals: Nelinda Troost, Peter Dijkstra, Rob en Joke Buis, Ido Buwalda, Jannica en William van Barneveld en Kees Kraayenoord. Daarnaast hebben we ook een prachtig netwerk van bevriende aanbiddingsleiders en organisaties, zoals Paul Baloche, Les Moir, Reyer, Sarah Ben Hamida, Pete Greig, Worship Central en vele anderen.

Omdat niet iedereen hetzelfde is:
Omdat we snappen dat niet iedereen hetzelfde is en op dezelfde manier leert bieden we gedifferentieerd onderwijs aan. Soms klassikaal, soms door een individueel coachingsgesprek. Maar ook door groepsgesprekken of huiswerk.

Eindopdracht:
Gedurende de Mozaiek Worship College werk je aan een eindopdracht aan de hand van de vraag: ‘Wat is de plek van aanbidding in mijn kerk?’ Je gaat in gesprek met de leiding en andere betrokkenen en maakt een analyse, een visiestuk en een plan van aanpak. De bedoeling is dat je het stuk aan het einde van het traject aan je gemeente presenteert.