Ons verlangen

 

Ons verlangen is om jou toe te rusten zodat jij kunt gaan groeien in jouw bediening van aanbidding, muziek en/of zang in je kerk.

 

 
HART
We verlangen ernaar dat ons onderwijs jou ook persoonlijk zal vormen. We geloven dat Mozaiek Worship College jou kan helpen dichter naar God toe te groeien; dat je liefde voor Hem, nederigheid, toewijding en trouw zal groeien in je leven.

 
HOOFD
Er is veel ruimte voor onderwijs. Denk hierbij aan de hoofdlijnen van aanbidding in de Bijbel, leiderschapsontwikkeling, over jouw rol binnen je eigen lokale kerk of gemeente en de rol van de kerk in de samenleving.
 
 
HANDEN
Natuurlijk gaan we ook praktisch aan de slag; denk aan stemgebruik en presentatie, zingen en aanbidding leiden, het ontwerp en een organisatie van een dienst, kennis van techniek, bandcoaching en arrangeren.

 

Deze drieslag willen we laten terugkomen in onze hoofdthema’s: de Bijbel, de kerk, de aanbiddingsleider, het team en muziek/creativiteit. 

De lessen zijn gevarieerd en zowel praktisch als theoretisch. Denk je aan het hoofdthema ‘de kerk’ dan horen daar bijvoorbeeld onderwerpen bij als: ‘Cultuur binnen de lokale kerk’ of ‘Het ontwikkelen van visie op aanbidding binnen de visie van de lokale kerk.’ De lessen rondom het thema ‘muziek’ zijn weer heel praktisch. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van je vaardigheden, arrangeren of stemgebruik.

Wij geloven dat er soms ten onrechte een competitie is tussen het hart van een aanbidder, en het product wat zijn handen leveren. Als aanbidding muzikaal geweldig klinkt, maar er is geen verlangen naar God, dan is het niet meer dan wat herrie. Maar goedbedoelende mensen die van God houden maar geen noot raak kunnen zingen of spelen zullen ook ontdekken hoe moeilijk het is om een kerk in aanbidding te leiden. Daarom geloven wij met overtuiging in onderwijs op drie doelgebieden, te weten: hart, hoofd en handen!

Denk je dat onderwijs over deze onderwerpen jou kunnen helpen te groeien in je liefde voor God, Zijn gemeente en je bediening van aanbidding? Wij denken van wel! We zien er zo naar om met een team van ervaren docenten hierover met jou na te denken.

Onze docenten en inleiders:
Binnen Mozaiek0318 hebben we een aantal enthousiaste en ervaren docenten zoals o.a. Nelinda Troost, Rob en Joke Buis, Ido Buwalda, Jannica en William van Barneveld en Kees Kraayenoord. Daarnaast hebben we een prachtig netwerk van bevriende docenten, waaronder Paul Baloche, Les Moir, Reyer, Sarah Ben Hamida, Peter Dijkstra en vele anderen.

Omdat niet iedereen hetzelfde is:
Omdat we snappen dat niet iedereen hetzelfde is en op dezelfde manier leert bieden we gedifferentieerd onderwijs aan. Soms klassikaal, soms door een individueel coachingsgesprek. Maar ook door groepsgesprekken of huiswerk.

Eindopdracht:
Gedurende de Mozaiek Worship College werk je aan een eindopdracht aan de hand van de vraag: ‘Wat is de plek van aanbidding in mijn kerk?’ Je gaat in gesprek met de leiding en andere betrokkenen en maakt een analyse, een visiestuk en een plan van aanpak. De bedoeling is dat je het stuk aan het einde van het traject aan je gemeente presenteert.

Programma en kosten